„Хунќар бегенди“ со специјално шоу ќе го промовира на фестивалот „Taste of London“

Шоуто што ќе го одржи на гурманскиот фестивал „Taste of London“ ќе може да се проследи во живо преку фејсбук страницата TurkeyHome (hhtp:www.facebook.com/TurkeyHomeOf)

512430
„Хунќар бегенди“ со специјално шоу ќе го промовира на фестивалот „Taste of London“

Светско познатиот англиски шеф Ед Бајнес, неоткажливото јадење на кујната на Османлискиот дворец и традиционалното турско јадење „Хунќар бегенди“ денес со специјално шоу ќе го промовира на фестивалот „Taste of London“.

Шоуто што ќе го одржи на гурманскиот фестивал „Taste of London“ ќе може да се проследи во живо преку фејсбук страницата TurkeyHome (hhtp:www.facebook.com/TurkeyHomeOf) од страна на 4.5 милиони корисници.

На гурманскиот ефстивал учествуваат и двајца шефови од Турција.

Турските шефови Али Џенгиз и Таџим Јетиш во текот на целиот фестивал ќе ги промовираат своите шоу изведби.

Турските шефови, јадењата и специјалитетите кои ќе ги изготват ќе им ги понудат на посетителите на фестивалот.Слични вести