Во Средоземното море откриени остатоци на потонат римски брод

Од потонатиот брод беа извадени голем број метални пари и бронзени статуи од римскиот период кои датираат од пред 1600 години

492518
Во Средоземното море откриени остатоци на потонат римски брод

Откритието на поморските археолози во Средоземното море предизвикаа ново возбудување

Израелските археолози во рамките на истражувањето открија остатоци на потонат римски брод од пред 16 векови.

Од потонатиот брод беа извадени голем број метални пари и бронзени статуи од римскиот период кои датираат од пред 1600 години.

Подземното богатство што беше откриено беше истакнато дека припаѓа на еден од трговските бродови од Римскиот период.

Експертите истакнуваат дека овие уникатни предмети кои стотици години чекаа под морето, претставуваат едно од најдрагоцените богатства во последните години.Слични вести