Во Газа отворена изложба на Османлиското наследство и дела

Во рамките на изложбата се изложуваат земјени садови, ракописи на папирус, монети и други истоприски дела од Османслискиот период коио биле пронајдени во ралични места на Газа

488252
Во Газа отворена изложба на Османлиското наследство и дела

Во Газа отворена изложба на Османлиското наследство и дела.

Изложбата на Османлиското наследство и дела во организација на Институтот за совет и решавање на конфликтите Бејт’ул Хикме и во соработка со палестинското министерство за култура и министерството за туризам и стари дела  беше отворена со учество на генералниот конзул на Турција во Ерусалим Мустафа Сарнич и турски политичари и академици.

Во рамките на изложбата се изложуваат земјени садови, ракописи на папирус, монети и други истоприски дела од Османслискиот период коио биле пронајдени во различни места на Газа.

Газа чие минато се протега до периодот на владеење на фараоните и е едниот од најдревните градови во светот од 16-от век до 1917 година беше под османлиско владеење.Слични вести