Снимен клип за турско-руското пријателство

Руската пејачка Звезда и турскиот пејач Октај Ѓуртурк снимаа клип за песната „Бариш и Мир“ (Barış end Mir) во која се нагласува турско-руското пријателство

481988
Снимен клип за турско-руското пријателство

Објавен клипот на песната „Бариш и Мир“ (Barış end Mir) на руската пејачка Звезда и Октај Ѓуртурк во која двајцата пејачи привлекуваат внимание на пријателството помеѓу турскиот и рускиот народ.

Руската пејачка Звезда по случајот со соборување на рускиот воен авион со транспарентот што го отвори во Москва и со хаштагот #RussianTurkishPeople го прочу својот глас преку социјалните медиуми.

Сега пејачката Звезда ја компонираше песната „Бариш и Мир“ (Barış end Mir) чиј автор е Хусејин Акар.

Потоа беше снимен и клип за оваа песна која беше испеана од страна на руската пејачка Звезда и турскиот пејач Октај Ѓуртурк.

Во објавениот клип се нагласува пријателството помеѓу турскиот и рускиот народ.Слични вести