Дино Мерлин на 23 март ќе одржи концерт во Истанбул

Со последниот албум „Хотел Национал“ што го извади во 2014 се најде меѓу првите 10 на Светските албуми на Билборд

465751
Дино Мерлин на 23 март ќе одржи концерт во Истанбул

Босанскиот интерпретатор, композитор и текстописец Дино Мерлин на 23 март ќе одржи концерт во Истанбул.

Светско познатиот босански интерпретатор Дино Мерлин концертот ќе го одржи во Ора Арена. Дино Мерлин до денес соработуваше со познати музичари како што се Јусуф Ислам, Едо Занки, Аржиндер, Мустафа Сандал, Емина Сандал, Хусну Шенлендириџи, Горан Бреговиќ, Гани Тамир и оркестарот Кемпа.

Дино Мерлин секоја година одржува концерти на Кошево, најголемиот стадион на Сараево со капацитет од 120 илјади гледачи и рефрените на албумот „Бурек“ за Сараево што го објави во 2004 година ги испеа на турски.

Мерлин со нумерата „Love Rewind“ во 2011 година ја претставуваше Босна и Херцеговина на Песната на Евровизија, додека со последниот албум Хотел Национал што го извади во 2014 се најде меѓу првите 10 на Светските албуми на Билборд.Слични вести