Велигденска литургија во католичката црква Свети Антуан во Истанбул

Верниците католици кои дојдоа на велигденската литургија во католичката црква Свети Антуан во Бејоглу на Таксим во Истанбул беа примени во црквата под строги безбедносни мерки

459293
Велигденска литургија во католичката црква Свети Антуан во Истанбул

Во католичката црква Свети Антуан во Бејоглу на Таксим во Истанбул се одржа литургија по повод најголемиот празник според христијанското верување Воскресение Христово (Велигден).

Верниците Католици кои дојдоа на велигденската литургија беа примени во црквата под строги безбедносни мерки.

Литургијата на која учествуваа туристи и припадници на Католичката заедница ја водеше католичкиот свештеник Џулиус.

Учесниците на литургијата беа крштевани и беа раздавани велигденски јајца кои се оценуваат како симбол на новиот живот и воскреснувањето.

Литургијата продолжи приближно два часа и заврши со пеење на побожни песни.Слични вести