Наби Авџи во посета на Албанија

Министерот Авџи во Тирана ќе учествува на симпозиумот на тема „Мехмет Акиф Ерсој во неговиот роден крај“ а ќе ја посети и изложбата на истата тема

449046
Наби Авџи во посета на Албанија

Министерот за национално образование Наби Авџи отпатува во посета на Албанија.

Министерот Авџи во главниот град Тирана ќе учествува на свеченостите по повод одбележување на годишнината од усвојувањето на државната химна на Република Турција и денови на сеќавање на писателот и поетот Мехмет Акиф Ерсој автор на текстот на химната.

Министерот Наби Авџи на меѓународниот аеродром Мајка Тереза во Тирана беше пречекан од страна на персоналот на амбасадата на Турција во Тирана.

Министерот Авџи во Тирана ќе учествува на симпозиумот на тема „Мехмет Акиф Ерсој во неговиот роден крај“ а ќе ја посети и изложбата на истата тема.

Авџи воено ќе прими претставници на низа турски асоцијации и друштва во Албанија.Слични вести