Плакати против исламофобијата во метрото на Њујорк

„Сите овие терористи се луди“, „Вистините во врска со муслиманите, Концептот во врска со муслиманите го открија муслиманите, Џастин Тимберлејк беше откриен од страна на муслиманите“, „Муслиманите го пронајдоа кафето, четката за заби и алгебрата“

448068
Плакати против исламофобијата во метрото на Њујорк

Плакатите против исламофобијата со хумористичен јазик подготвени од страна на муслиманскиот комичар и филмски продуцент Негин Фарсад и Деан Обејдалах, обесени во метрото на Њујорк.

Имено раководството на градот даде одобрение за бесење на плакатите на продуцентот на хумористичниот документарен филм „ Beware: The Muslims Are Coming (Пазете се: доаѓаат муслиманите)“ со кои се предвидува да се урнат предрасудите против муслиманите.

Информативните постери и плакати кои беа изготвени од страна на муслиманските комичари против исламофобијата, во рамките на проектот чија цена на чинење изнесува 20 илјади долари беа обесени на ѕидовите на 144 метро станици на Њујорк.

Во информативните постери и плакати беше употребен хумористичен јазик како што се изразите „Сите овие терористи се луди“, „Вистините во врска со муслиманите, Концептот во врска со болницата го открија муслиманите, Џастин Тимберлејк беше откриен од страна на муслиманите“, „Муслиманите го пронајдоа кафето, четката за заби и алгебрата“.

Раководството за колективен транспорт на Њујорк даде одобрение за бесење на плакатите и постерите против исламофобијата до 2014 година. По минатогодишната одлука за забрана за бесење политички реклами, лани беа кренати плакатите против исламофобијата на метро станиците на градот.Слични вести