Локална медиумска награда за ТРТ од Дузџе

Дописникот на ТРТ Џевдет Џантурк одликуван со специјална локална медиумска награда на Здружението Млади раце во Дузџе

436773
Локална медиумска награда за ТРТ од Дузџе

Локалните медиуми се состанаа на свечената вечера на доделување на медиумските награди.

„Локалните медиумски награди“ во Дузџе беа доделени од страна на Здружението Млади раце.

Добитниците на наградите беа избрани со гласање преку интернет од страна на десетици илјади гласачи и со гласовите на членовите на жирито.

Заинтересираноста по повод оваа свечена вечера организирана во чест на Бедреттин Марадит кој почнал да го издава првиот весник во подрачјето на Дузџе и починал во 2013 година беше доста голема.

Специјалната награда му беше доделена награда на дописникот на ТРТ Џевдет Џантурк.Слични вести