Награда за ТРТ

ТВ-канал ТРТ Белгесел ја доби наградата за најуспешен канал во интеркултурна комуникација

401558
Награда за ТРТ

На Меѓукултурниот корејско-турскиот конгрес во Истанбул на ТРТ му беше врачена награда.

ТВ-канал ТРТ Белгесел ја доби наградата за најуспешен канал во интеркултурна комуникација.

Наградата во име на ТРТ ја прими директорот за финансии на каналот Есма Баран.

На конгресот исто така им беа доделени награди на сите оние кои што вложија напори за промоција на светските култури на уметничка и традиционална платформа како и обезбедување интеракција со турската култура. 


Тагови:

Слични вести