Настава на арапски јазик на Универзитетот во Газиантеп

Оваа година на Универзитетот во Газиантеп се планира да бидат запишани илјада студенти на 26 катедри

338479
Настава на арапски јазик на Универзитетот во Газиантеп

Универзитетот во Газиантеп почна со настава на арапски јазик за студентите оштетени од војната.

Цел на универзитетот за оваа година е упис на илјада студенти на 26 катедри.

Универзитетската настава повеќе ќе биде наменета за студентите од Сирија и Палестина.

На Универзитетот освен на арапски јазик ќе се одржува настава и на турски и англиски јазик.

Примената ќе ги опфати и академските работници кои избегале од Сирија.


Тагови:

Слични вести