Патување низ историјата на коњи

Туристите кои летуваат во Каш, Калкан и Фетхије покажуваат големо интересирање за прошетки со коњ на легендарната плажа Патара кај Анталија

303062
Патување низ историјата на коњи

Пред прошетките на туристите им се даваат основни знаења за маршрутата како и за правилата на прошетките.

Најинтересна станица за туристите се остатоците од античкиот град Патара. Сепак не е дозволено да се јава на плажата кај Патара бидејќи таа претставува природно мрестилиште за морските желки Карета Карета.

После прекрасната панорама на зајдисонце туристите задоволни се враќаат на почетната точка.

Прошетките со коњи до Патара и назад траат некаде околу 3 часа, а туристите остануваат воодушевени од прекрасното доживување.


Тагови:

Слични вести