Турските филмови на пат кон Сараево

На годинашниот 21-ви Фимски фестивал во Сараево што ќе се одржи од 14 до 22 август ќе учествуваат и 4 турски филмови

383866
Турските филмови на пат кон Сараево

На годинашниот Филмски фестивал во Сараево кој се одржува со цел бришење на трагите од војната во Босна и за повторно доведување на Сараево во положба на културно-уметнички центар ќе учествуваат и турски филмови.

На фестивалот што ќе се одржи од 14 до 22 август и тоа по 21-ви пат, гледачите ќе имаат можност да се запознаат со голем број филмови од 20 земји.

На годинашниот Фимски фестивал во Сараево во категоријата „Најдобар филм“ ќе се натпреваруваат и турските филмови „Dolanma“ (Испреплетеност) во режија на Тунч Давут и „Mustang“ во режија на Дениз Гамзе Ерѓувен, а филмовите „Çevirmen“ (Преведувач) во режија на Емре Кајиш и „Salı“ (Вторник) во режија на Зија Демирел во категоријата „Најдобар краткометражен филм“.


Тагови:

Слични вести