Отворен првиот турски студентски дом во САД

Студентскиот дом засега располага со капацитет од 100 студенти

378170
Отворен првиот турски студентски дом во САД

Почна да функционира првиот турски студентски дом во Вашингтон.

Турските студенти во Вашингтон отсега натаму на илјадници километри од домот нема да се чувствуваат осамено.

Студентскиот дом се наоѓа во подрачјето на градот каде што се наоѓаат голем број универзитети, така што ќе им се олесни работата.

Значаен фактот при изборот на локацијата на студентскиот дом беше пристапноста до социјалните средини и живеалишта, технолошката инфраструктура и модерниот изглед.

Студентскиот дом засега располага со капацитет од 100 студенти, а во претстојните години се очекува да го зголеми капацитетот.


Тагови:

Слични вести