Околу 10 илјади лица постот го отворија на „софрата на добрината

Со одржувањето на овие ифтарски вечери на светот сакаме да му покажеме дека на иднината сеуште гледаме со надеж

335580
Околу 10 илјади лица постот го отворија на „софрата на добрината

Околу 10 илјади лица постот го отворија на „софрата на добрината“ на Турската фондација за верски прашања.

Турската фондација за верски прашања формираше софри на добрината во 600 различни подрачја во 68 земји во светот и продолжува да формира софри на добрината во земјава.

Овојпат во Анкара софрата на добрината беше формирана за бегалците.

На ифтарската вечера учествуваа околу 5 илјади лица, а на 4 илјади лица им беа поделени пакети за вечера.

Претседателот на Секретаријатот за верски прашања Мехмет Ѓормез во говорот што го одржа на ифтарската вечера подвлече на граѓанската војна во Сирија и Ирак и рече дека со одржување на овие ифтарски вечери на светот сакаат да му покажат дека на иднината сеуште гледаат со надеж.


Тагови:

Слични вести