Конвојот на бериќетот од Истанбул тргна за Балканот

Конвојот на бериќетот во 9 земји ќе приреди 19 ифтарски вечери.

303278
Конвојот на бериќетот од Истанбул тргна за Балканот

На прагот на месецот на постот Рамазан, Конвојот на бериќетот по 11-ти пат тргна на пат за Балканот.

Конвојот во рамките на маршрутата се предвидува да помине 5 илјади км и да приреди ифтарски вечери на околу 1 милион сонародници сограѓани и сонародници. Во тие рамки ќе се постават и обноват мостовите на пријателство.

Во текот на месецот на постот Рамазан, Конвојот на бериќетот во 9 земји ќе приреди 19 ифтарски вечери.

Конвојот на бериќетот се состои од 4 шлепери, 2 автобуси и 80 члена екипа од доброволци.


Тагови:

Слични вести