Концерт на ансамблот „Анадолски оган" во Москва

Музичко сценскиот ансамбл „Анадолски оган“ приреди величествен концерт во Москва

297750
Концерт на ансамблот „Анадолски оган" во Москва

Како што изјави уметничкиот директор на ансамблот Мустафа Ердоган концертот во Палатата Кемљ го гледале 7000 луѓе. Ова беше нашиот петти концерт во Москва и 60 ти во Русија, рече Ердоган.

Ердоган додаде дека радува фактот што ансамблот „Анадолски оган„ се претвори во школа за танчери и сценски уметници и дека освен во Турција каде постојат неколку училишта, ќе отвориме училишта и во Русија, Европа,САД и Канада каде владее голем интерес за нашите сценски настапи и танци.


Тагови:

Слични вести