Шведска победник на Песната на Евровизија 2015

"Heroes" на Манс Земерлов го освои првото место освојувајќи вкупно 365 поени

286443
Шведска победник на Песната на Евровизија 2015

Шведска со композицијата "Heroes" на интерпретаторот Манс Земерлов го освои првото место на овогодишната Песна на Евровизија што се одржа во Виена.

На финалната вечер се натпреваруваа претставници на 27 земји.

28 годишниот Зеверлов освои вкупно 365 поени и се пласира на првото место.

На второто место се пласира Русија со композицијата "A Million Voices" која ја изведе Полина Гагарина и која освои 303 поени, а на третото место композицијата "Grande Amore" на групата Ту Воло од Италија која освои 292 поени.Тагови:

Слични вести