Азербејџан се пласира во финалето на Евровизија

Претставникот на Азербејџан Елнур Хусеинов со композицијата “Hour of the Wolf”се пласира во финалето на овогодишната Евровизија што се одржува во Виена

285819
Азербејџан се пласира во финалето на Евровизија

Публиката со овации го поздрави прекрасниот настап и интерпретација на Елнур Хусеинов на сцената во Виена на која настапија групи и пејачи од 17 земји во битката за финалната вечер.

Азербејџан доби виза за настап на финалната вечер на која за победа ќе се натпреваруваат претставници на 27 земји, членки на Евровизијата.

Турција од 2012 година не настапува на Евровизија поради противење на системот на гласање.

 


Тагови:

Слични вести