1915 година на филмското платно

Режисерот Исмаил Ѓунеш на 20 јуни годинава ќе ја спушти првата клапа на филмот „Караван 1915“

283941
1915 година на филмското платно

Историските настани од 1915 година ќе се пренесат на филмското платно. ,

Режисерот Исмаил Ѓунеш на 20 јуни годинава ќе ја спушти првата клапа на филмот „Караван 1915“ во кој ќе се раскажува приказната за историските настани во тогашната османлиска држава во 1915 година за кои ерменските средини тврдат дека биле геноцид над ерменското население.

За тие бурни години режисерот Ѓунеш вели дека тоа беа години после Првата светска војна кога државите војуваа меѓу себе, кога животот го загубија 16 милиони луѓе од кои само 3 милиони беа муслимани. Во тие бурни времиња настрадаа многу муслимани и христијани.


Тагови:

Слични вести