Нови членови на Одборот на универзитетот Хоџа Ахмет Јесеви

Одлуката беше спроведена согласно договорите меѓу Турција и Казахстан

267970
Нови членови на Одборот на универзитетот Хоџа Ахмет Јесеви

Именувањето на членовите на Одборот на доверители на Меѓународниот Турско-казачкиот универзитет Хоџа Ахмет Јесеви објавено во Службениот весник на РТ.

Според тоа, Хусејин Каракум, проф. Д-р Мухиттин Шимшек, проф. Д-р Муса Јилдиз и д-р Сердар Чам, беа именувани за нови членови на одборот на доверители на Меѓународниот турско-казачки универзитетХоџа Ахмет Јесеви.

Одлуката беше спроведена согласно 10-от член на договорот за функционирање на Меѓународниот турско-казачки универзитет Хоџа Ахмет Јесеви постигнат меѓу владите на Република Турција и Република Казахстан како и 4-от член на статутот на Меѓународниот турско-казачки универзитет Хоџа Ахмет Јесеви.


Тагови:

Слични вести