Меѓународниот фестивал на песочни фигури во Анталија

Песочните фигури ќе можат да се посетат од 15 мај

263825
Меѓународниот фестивал на песочни фигури во Анталија

Почна одбројувањето за Меѓународниот фестивал на песочни фигури во Анталија

Темата на годинашниов фестивал е „Седумте светски чуда и митологијата“.

Во рамките на фестивалот 22 скулптори од 9 земји деноноќно работат на плажата Лара.

На фестивалот кој важи за една од најголемите манифестации на песочни фигури во светот, за над 200 дела ќе се употребат 15 тони песок.

Песочните фигури ќе можат да се посетат од 15 мај.


Тагови:

Слични вести