Трабзон по 16-ти пат ќе биде домаќин на театарскиот фестивал

Фестивалот ќе започне на 16 мај со театарската претстава „Матрушка“ на Државниот театар Адана

249152
Трабзон по 16-ти пат ќе биде домаќин на театарскиот фестивал

Годинава во Трабзон по 16-ти пат ќе се состанат сите бои на Црноморското крајбрежје.

На фестивалот на кој ќе учествуваат најпознатите групи од светот, љубителите на уметноста ќе имаат можност да се наситат на театарски изведби.

Пред официјалниот старт на фестивалот кој ќе започне на 2 мај беше одржан промотивен состанок.

На Фестивалот ќе учествуваат театарски актери од 11 земји.

Граѓаните на Црното море две недели ќе имаат можност да уживаат во театарската уметност.

Фестивалот ќе започне на 16 мај со театарската претстава „Матрушка“ на Државниот театар Адана.


Тагови:

Слични вести