Неделата на раѓањето на Пејгамберот одбележана во Искече

Преку синевизијата и учесниците на манифестацијата беше раскажан животот и убавиот ахлак (морал) на Хазрети Пејгамберот

249497
Неделата на раѓањето на Пејгамберот одбележана во Искече

Илјадници следбеници на пејгамберот Мухамед учествуваа во свеченото одбележување на раѓањето на Пејгамберот што се одржа под покровителство на избраниот муфтија на Искече (Ксанти).

На манифестацијата што се одржа под покровителство на муфтијата Ахмет Мете, учествуваа голем број претседатели и членови на низа установи и здруженија од Грција и Турција.

Манифестацијата започна со читање на светата книга Куранот.

Преку синевизијата и учесниците на манифестацијата беше раскажан животот и убавиот ахлак (морал) на Хазрети Пејгамберот.

По повод светата недела од раѓањето на Пејгамберот, говорниците во говорите потенцираа на значењето на единството на Турците од Западна Тракија и Турција.

Доделувањето на плакетите по повод учеството на програмата заврши со извикување Селату ве селам.

Муфтијата на Искече Ахмет Мете, посебно им се заблагодари на сите учесници на манифестацијата кои по повод светата недела од раѓањето на Пејгамберот, не ги оставија насамо Турците во Западна Тракија.


Тагови:

Слични вести