ТРТ ја доби Меѓународната награда за пријателство и успех

Наградата беше доделена во различни категории

247002
ТРТ ја доби Меѓународната награда за пријателство и успех

Од страна на Федерацијата на специјализираните новинари на медиумите беа доделени наградите за Меѓународен мир и успех на Турција.

Турската радио и телевизија (ТРТ) го зазеде своето место меѓу установите кои ја добија оваа престижна награда.

По повод доделувањето на Меѓународната награда за пријателство и успех во Анкара беше одржана свечена манифестација. Наградата беше доделена во следните категории: политика, спорт, дипломатија, актуелности, здравство, туризам, жена, економија, магазин и низа други.

Наградата за меѓународно пријателство и успех во име на Турската радио телевизија (ТРТ) ја прими заменик генералниот директор на ТРТ Зеки Чифтчи.

Свечената манифестација на доделувањето на наградите за успех во скоро сите полиња наиде на големо интересирање.


Тагови:

Слични вести