Февзије кај Анкара Босна и Херцеговина во мало

Џамијата во Февзије беше претесна за да ги прими сите верници кои сакаа да го слушаат Мевљудот што го изведе групата Илахије од Сараево

241449
Февзије кај Анкара Босна и Херцеговина во мало

Пред 130 години дојдоа од Босна и се сместија во Анкара

Во главниот град на Турција формираа свое маало – бошначко маало Февзије.

Деновиве Февзије е домаќин на групата изведувачи на духовна музика од Босна и Херцеговина, поточно од Сараево.

Групата Илахије во Февзије допатува по повод одбележувањето на Неделата на раѓањето на Мухамед а.с.

Главниот имам на Сараево Ферид Даутовиќ кој допатува заедно со групата Илахије изјави дека е пресреќен и презадоволен од срдечниот пречек на домаќините во Февзије.

Џамијата во Февзије беше претесна за да ги прими сите верници кои сакаа да го слушаат Мевљудот кој што го изведе групата Илахије од Сараево. После читањето на Мевљудот се пееја божествени песни илахии и се читаа

молитви.
Свеченостите завршија со колективен ручек организиран во дворот на џамијата.


Тагови:

Слични вести