Изложба на фотографии за Првата Светска Војна

На изложбата се поставени 121 фотографија од 43 земји како и голем број документи и преписки од војната

Изложба на фотографии за Првата Светска Војна

Во просториите на Османлискиот Архив во населбата Ќагитхане во Истанбул се отвори изложба на фотографии и документи посветени на Првата Светска Војна.

На изложбата се поставени 121 фотографија од 43 земји како и голем број документи и преписки од војната.

Изложбата ќе биде отворена до утре, сабота 21 мај.

Во организацијата на изложбата беа вклучени архиви на 68 земји.


Тагови:

Слични вести