Некој е имам, некој рабин, а некој е поп

Хорот на цивилизациите од Антакја одржа концерт во Анкара

183632
Некој е имам, некој рабин, а некој е поп

Некој е адвокат, медицинска сестра, учител, ученик.

Хорот на цивилизациите на Антакја со верските песни, илахиите, литургиите, песните ја воодушеви публиката на Анкара.
Хорот на цивилизациите од Антакја кој се состои од припадници на различни вери, култури и секти, предводен од диригентот Јилмаз Озфират доби целосна поддршка од публиката.
На концертот во Анкара кој беше одржан во рамките на свечената манифестација за запознавање на градот Хатај, преовладуваше темата на братство и толеранција.
Интересирањето кон концертот што се доржа под покровителство на Губернијата и општина Хатај беше многу големо.
Публиката на концертот беше исполнета со многу длабоки емоции.


Тагови:

Слични вести