Денови на турската култура во Грузија

Деновите на турската култура во Грузија ќе траат еден месец

165293
Денови на турската култура во Грузија

Деновите на турската култура во Грузија започнаа со модна ревија на облека од османлискиот период.

Ревијата се одржа во просториите на Турскиот културен центар Јунус Емре во главниот град Тбилиси и на истата беа прикажани делови од модернизирана османлиска облека.

На ревијата беа прикажани вкупно 51 модел.

Деновите на турската култура во Грузија ќе траат еден месец.

 


Тагови:

Слични вести