Филмот „ Сушно лето" е најдобриот турски филм досега

По повод 100 годишнината од турскиот филм Министерството за култура и туризам објави конкурс за избор на најдобар турски филм

110156
Филмот „ Сушно лето" е најдобриот турски филм досега

За најдобар турски филм е прогласен филмот „Сушно лето“ кој беше првиот турски филм кој што доби меѓународна филмска награда.

Во филмот „Сушно лето“ главните улоги ги толкуваат Ерол Таш, Хуља Кочјигит и Улви Доган а режисер е Метин Ерксан.

Министерот за култура и туризам Омер Челик по тој повод изјави дека во донесувањето на конечната одлука биле земени во предвид наградите кои филмовите што беа во конкуренција за најдобар турски филм ги имаа добиено како и вкусот на публиката.


Тагови:

Слични вести