Пораката на Мевлана на уште 7 светски јазици

Наскоро се очекува Месневи’јата да се преведе и на португалски, полски, амхарски, свахили, ујгурски, курдски и османлиски јазик

90063
Пораката на Мевлана на уште 7 светски јазици

Месневи’јата најпознатото пишано дело на турскиот мистик и суфист Хазрети Мевлана која досега е преведена на 23 јазици ќе се преведува уште на 7 светски јазици.
Досега Месневи’јата е преведена на персиски, турски, урду, француски, туркменски, шпански, англиски, арапски, германски, италијански, албански, шведски, јапонски, босански, фламански, казачки, узбечки, таџикски, кинески, грчки, руски, малајски и азериски јазик.


Тагови:

Слични вести