ТРТ потпиша протокол за соработка со албански Планет ТВ

Протоколот предвидува размена на програми, реализација на заеднички проекти и размена на кадри, искуства и знаења

108679
ТРТ потпиша протокол за соработка со албански Планет ТВ

Турската Радио и Телевизија ТРТ потпиша протокол за соработка со албанскиот телевизиски канал Планет ТВ.

Делегација од Планет ТВ допатува во Анкара на посета на Турската Радио и Телевизија ТРТ. На делегацијата и се придружи амбасадорот на Албанија во Анкара Генц Мучај.

Гостите на чело со амбасадорот Мучај и генералниот директор на албанскиот телевизиски канал Планет ТВ Ахмет Мучај ги прими генералниот директор на ТРТ Ибрахим Шахин .

Ибрахим Шахин изрази големо задоволство од посетата и ги запозна гостите со работењето на јавниот сервис ТРТ. Шахин рече дека моментално ТРТ соработува со 130 радио и телевизиски канали низ целиот свет.

Генералниот директор на Планет ТВ Мучај го извести генералниот директор на ТРТ Ибрахим Шахин за работењето на нивниот канал и додаде дека Планет ТВ се гледа како во Албанија така и во соседните земји Грција и Италија и дека нивна желба е соработката да ја прошират и со ТРТ.

Нешто потоа се потпиша протокол за соработка меѓу ТРТ и Планет ТВ. Протоколот предвидува размена на програми, реализација на заеднички проекти и размена на кадри, искуства и знаења.

 


Тагови:

Слични вести