Во 2021 година во секторот на теписи на Турција е остварен извоз од околу 3,2 милијарди долари

Во 2021 година во споредба со претходната (2020) година со раст од 22,1 отсто оствариле извоз во износ од 3 милијарди 179 милиони 483 илјади долари

1756392
Во 2021 година во секторот на теписи на Турција е остварен извоз од околу 3,2 милијарди долари

Турските извозници на теписи во 2021 година остварија извоз во износ од 3 милијарди 179 милиони 483 илјади долари.

Претседателот на Одборот за секторот на теписи при Собранието на извозниците на Турција (ТИМ) Салахаттин Каплан во објавеното писмено соопштение укажа дека во 2021 година во споредба со претходната (2020) година со раст од 22,1 отсто оствариле извоз во износ од 3 милијарди 179 милиони 483 илјади долари.

Тој рече: „Ќе направиме се што е неопходно за да ја постигнеме извозната цел од 4 милијарди долари што ја поставивме за оваа година.“ Слични вести