Во периодот јануари-ноември 2021 г. Турција ја посетија повеќе од 4,5 милиони руски туристи

Според податоците на Министерството за култура и туризам, во периодот јануари-ноември годинава Турција ја посетија 4 милиони 555 илјади 47 руски туристи

1753293
Во периодот јануари-ноември 2021 г. Турција ја посетија повеќе од 4,5 милиони руски туристи

Во периодот јануари-ноември годинава Турција ја посетија 4 милиони 555 илјади 47 руски туристи.

Според податоците на Министерството за култура и туризам, бројот на туристите кои дојдоа од Русија во месец ноември оваа година, во споредба со истиот месец претходната година со раст од 11 отсто, изнесува 192.809.

Вкупниот број на туристи пак, кои дојдоа во земјата во месец ноември изнесува 1,76 милиони.

Во меѓувреме, Русија го задржува своето лидерство како земја која испраќа најмногу туристи во Турција, Германија е на второ, а Украина на трето место.

Туристите најмногу ја избраа за одмор Анталија во периодот јануари-ноември.

Други градови кои се избрани за одмор се Истанбул, Едирне, Мугла и Измир.Слични вести