Караисмаилоглу: Следната година бројот на аеродромите во Турција од 56 ќе се зголеми на 61

Министерот за транспорт и инфраструктура Адил Караисмаилоглу рече: „Во моментов интензивно се оперира со 56 аеродроми. На нив следната година ќе им додадеме уште 5 аеродроми, нивниот број ќе го зголемиме на 61“

1752494
Караисмаилоглу: Следната година бројот на аеродромите во Турција од 56 ќе се зголеми на 61

Следната година бројот на аеродромите во Турција од 56 ќе се зголеми на 61 аеродром.

Министерот за транспорт и инфраструктура Адил Караисмаилоглу рече: „Во моментов интензивно се оперира со 56 аеродроми. На нив следната година ќе им додадеме уште 5 аеродроми, нивниот број ќе го зголемиме на 61.“

Караисмаилоглу во дадената изјава во Истанбул, во врска со воздушниот сообраќај го рече следното:„На ист начин ги обновивме целосно и железничките пруги. Нашата земја бо блиско време се запозна со комфорот, удобноста на брзите возови. Во моментов имаме проект за брз воз од 4.000 километри чија изградба е во тек. Со овие брзи возови ќе се превезуваат, и товар, и патници.“

Министерот за транспорт и инфраструктура Адил Караисмаилоглу, во својот говор се осврна и на аеродромските инвестиции и информира дека бројот на аеродроми во Турција во 2022 година ќе се зголеми на 61.Слични вести