Анталија ја достигна целта од 9 милиони туристи за 2021 пред крајот на годината

Анталија која и тековната 2021 година ја започна под сенката на епидемијата, со раздвиженоста што започна во месец јули ја долови бројката од 9 милиони 002 илјади 217 туристи, пред крајот на годината

1752481
Анталија ја достигна целта од 9 милиони туристи за 2021 пред крајот на годината

Анталија ја достигна целта од 9 милиони туристи за 2021 година, пред крајот на годината.

Анталија која привлекува туристи од целиот свет стана адреса за „безбеден и здрав“ туризам и во периодот на епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19).

Градот кој со Програмата сертификација за безбеден туризам  под водство на Министерството за култура и туризам, во соработка со туристичките работници, ја започна туристичката сезона од онаму кадешто застана индустријата за патување, минатата година ја затвори со бројка од 3 милиони 410 илјади 044 туристи.

Анталија која и тековната 2021 година ја започна под сенката на епидемијата, со раздвиженоста што започна во месец јули ја долови бројката од 9 милиони 002 илјади 217 туристи, пред крајот на годината.

 Слични вести