Турската економија во третиот квартал на годината оствари раст од 7,4 отсто

Институцијата за статистика на Турција (ТУИК) соопшти дека турската економија во третиот квартал на годината оствари раст од 7,4 отсто

1740605
Турската економија во третиот квартал на годината оствари раст од 7,4 отсто

Турската економија во третиот квартал на годината оствари раст од 7,4 отсто.

Институцијата за статистика на Турција (ТУИК) ги соопшти резултатите за бруто домашниот производ (БДП) во врска со третиот квартал од оваа (2021) година (април-јуни). 

Според тоа, прогнозата за бруто домашниот производ (БДП) во третиот квартал од годината во споредба со истиот квартал претходната (2020) година се зголеми за 7,4 отсто.Слични вести