Министерот за трговија Мехмет Муш: Турција продолжува да расте со извозот

Министерот за трговија Мехмет Муш на својот Твитер профил напиша: „Нашата економија во третиот квартал забележа раст од 7,4 остто. Извозот ќе продолжи да е движечка сила во нашиот раст.“

1740736
Министерот за трговија Мехмет Муш: Турција продолжува да расте со извозот

Министерот за трговија Мехмет Муш на својот Твитер профил направи проценка во врска со бројките за раст во третиот квартал на годината коишто беа соопштени од страна на Институцијата за статистика на Турција (ТУИК).

Велејќи дека Турција продолжува да расте со извозот, министерот за трговија Мехмет Муш ја изнесе следната констатација: „Нашата економија во третиот квартал забележа раст од 7,4 остто. Придонесот на нето растот на извозот изнесува 6,8 поени. 92 отсто од нашиот раст е остварен со придонесот на извозот. Извозот ќе продолжи да е движечка сила во нашиот раст.“

 Слични вести