Во Кушадаси со брод за крстарење крузер дојдоа 900 туристи

Некои од туристите ги посетија античкиот град Ефес и куќата на Мајка Богородица, а оние кои останаа во центарот ги прошетаа историските знаменитости и беа на шопинг по Кушадаси

1734691
Во Кушадаси со брод за крстарење крузер дојдоа 900 туристи

Во пристаништето на познатото туристичко одморалиште Кушадаси „Еге Порт“ се укотви брод за крстарење крузер со 900 туристи.

Туристите кои се наоѓаа на крузерот „Norwegian Jade“ кој пловеше под знамето на Бахамските острови од кои повеќето беа американски граѓани, од пристаништето влегоа во Кушадаси.

Некои од туристите ги посетија античкиот град Ефес и куќата на Мајка Богородица, а оние кои останаа во центарот ги прошетаа историските знаменитости и беа на шопинг по Кушадаси. 

Генералниот директор на Еге Порт Кушадаси Азиз Ѓунѓор истакна дека бродот за крстарење крузер е висок 15 спрата, долг 295 метри и широк 33 метри.

Велејќи дека буди радост раздвиженоста во туризмот со бродови за крстарење, Ѓунѓор рече: „Во 2022 година особено од аспект на пристаништето на Кушадаси ќе почне да се реализира сериозен раст. Оставајќи ги зад нас тешките денови ќе растеме брзо и повторно ќе се стекнеме со старите денови.“Слични вести