„Туркиш ерлајнс“ на второ место во Европа

„Пегасус ерлајнс“ со 390 летови се најде на 10-то место на листата на EUROCONTROL

1726264
„Туркиш ерлајнс“ на второ место во Европа

Турската авиокомпанија „Туркиш ерлајнс (ТХЈ) на 26 октомври оствари 1.066 дневни летови, со што стана втора авиокомпанија со најмногу летови во Европа.

Според податоците за воздушниот сообраќај на Европската организација за безбедност на воздушната навигација (EUROCONTROL) за 26 септември, со укинувањето на поголемиот број ограничувања во опсегот на новиот тип на мерките за коронавирус (Ковид-19), ирскиот авиопревозник „Ryanair“со 2 илјади 190 дневни летови, беше регистриран како авиокомпанија која оствари најмногу летови во Европа.

„Туркиш ерлајнс“ со 1066 дневни летови, се рангираше на второто место, додека Луфтханза на третото место со 808 летови.

„Пегасус ерлајнс“ со 390 летови се најде на 10-то место на листата.Слични вести