Извозот на бела техника на Турција за 9 месеци на база на бројки се зголеми на над 19 милиони

Според објавеното соопштение од Здружението на индустријалците за бела техника на Турција (ТУРКБЕСД или TÜRKBESD), во продажбата на бела техника од Турција во периодот јануари-септември годинава кај 6 главни производи е остварен раст од 12 отсто

1722739
Извозот на бела техника на Турција за 9 месеци на база на бројки се зголеми на над 19 милиони

Извозот на бела техника на Турција во периодот јануари-септември, за 9 месеци оваа година, во споредба со истиот период минатата година на база на бројки со раст од 28 отсто се зголеми на 19 милиони 026 илјади производи.

Според објавеното соопштение од Здружението на индустријалците за бела техника на Турција (ТУРКБЕСД или TÜRKBESD), во продажбата на бела техника од Турција во периодот јануари-септември годинава кај 6 главни производи е остварен раст од 12 отсто.

Во наведениот период е постигнат раст од 26 отсто и во производството на бела техника во Турција.Слични вести