Министерот Муш: Вчера за еден ден остваривме извоз од 1,5 милијарди долари

Министерот Муш во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер напиша: „Вчера за еден ден остваривме извоз во износ од 1,5 милијарди долари. Успехот во извозот ќе продолжи, Турција ќе расте.“

1720556
Министерот Муш: Вчера за еден ден остваривме извоз од 1,5 милијарди долари

Министерот за трговија Мехмет Муш привлече внимание на растот во бројките на извозот на Турција во врска со што го истакна следното: „Вчера за еден ден остваривме извоз во износ од 1,5 милијарди долари. Успехот во извозот ќе продолжи, Турција ќе расте.“

Министерот Муш во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер, правејќи проценка на извозот го напиша следното: „Вчера за еден ден остваривме извоз во износ од 1,5 милијарди долари.  Ќе работиме повеќе, ќе произведуваме повеќе, ќе зајакнеме повеќе. Успехот во извозот ќе продолжи, Турција ќе расте.“Слични вести