Турција за 9 месеци оствари извоз на лимони во износ од 184 милиони долари

Извозот на лимони во периодот јануари-септември минатата година изнесуваше 124 милиони 020 илјади долари, во истиот период оваа година се зголеми на 184 милиони 049 илјади долари

1718059
Турција за 9 месеци оствари извоз на лимони во износ од 184 милиони долари

Извозот на лимони во периодот јануари-септември, за 9 месеци минатата година изнесуваше 124 милиони долари, додека во истиот период оваа година се зголеми на 184 милиони долари.

Според податоците на Униите на извозниците од Егејот (ЕИБ), минатата година од извозот на лимони во над 60 земји минатата година се заработени приходи во износ од 273 милиони 806 илјади долари.

Оваа година пак, добрата реколта се одрази и на извозот.

На тој начин извозот на лимони во периодот јануари-септември минатата година изнесуваше 124 милиони 020 илјади долари, додека во истиот период оваа година се зголеми на 184 милиони 049 илјади долари.

На првото место во извозот на лимони се наоѓа Русија со 48 милиони 316 илјади долари, а по оваа земја следуваат Ирак со 43 милиони 650 илјади долари и Романија со 18 милиони 516 илјади долари.Слични вести