Бројот на туристите кои допатуваа во Анталија достигна до 6 милиони 041 илјада 439

Бројот на туристите кои од почетокот на месец јануари дојдоа во престолнината на туризмот Анталија, во споредба со истиот период минатата година се зголеми за 202 отсто и достигна до 6 милиони 041 илјада 439

1706243
Бројот на туристите кои допатуваа во Анталија достигна до 6 милиони 041 илјада 439

Бројот на туристите кои допатуваа во Анталија по воздушен пат од почетокот на годината досега достигна до 6 милиони 041 илјада 439.

Во објавеното соопштение од Губернијата на Анталија се дадени следните информации:
„Бројот на туристите кои од почетокот на месец јануари дојдоа во престолнината на туризмот Анталија, во споредба со истиот период минатата година се зголеми за 202 отсто. 

Бројот на туристите кои дојдоа во Анталија по воздушен пат од почетокот на годината досега достигна до 6 милиони 041 илјада 439.

Во Анталија која во првите 13 дена на месец септември минатата година ја посетија 445 илјади 097 лица, во истиот период оваа година дојдоа 757 илјади 461 илјада туристи.

Заклучно со првите 13 дена од септември поцентот на раст во бројот на туристите изнесува 70 отсто.“Слични вести