Истанбулскиот Аеродром во периодот јануари-август го користеа 20 милиони 972 илјади 497 патници

Истанбулскиот Аеродром во периодот јануари-август оваа година го користеа вкупно 20 милиони 972 илјади 497 патници

1704743
Истанбулскиот Аеродром во периодот јануари-август го користеа 20 милиони 972 илјади 497 патници

Истанбулскиот Аеродром во периодот јануари-август годинава го користеа вкупно 20 милиони 972 илјади 497 патници.

Според објавеното соопштение од "İGA"  (​İstanbul Grand Airport), на Истанбулскиот Аеродром за период од 8 месеци кој ги опфаќа јануари и август се реализирани вкупно 163 илјади 635 летови од кои 47 илјади 538 летови на домашни линии и 116 илјади 097 на меѓународни линии.

Бројот на патници кои го користеа аеродромот пак, во наведениот период изнесува вкупно 20 милиони 972 илјади 497 од кои 6 милиони 291 илјада 783 на домашни линии и 14 милиони 680 илјади 714 на меѓународни линии.Слични вести