Извозот на Турција во јули 2021 година достигна до 16,4 милијарди долари

Извозот на Турција во месец јули оваа (2021) година во споредба со истиот месец минатата (2020) година со раст од 10.2 отсто се зголеми на 16 милијарди 415 милиони долариа година

1700106
Извозот на Турција во јули 2021 година достигна до 16,4 милијарди долари

Извозот на Турција во месец јули оваа (2021) година во споредба со истиот месец минатата (2020) година оствари раст од 10,2 отсто.

Соопштени се привремените надворешно трговски статистички податоци во соработка на Институцијата за статистика на Турција (ТУИК) и Министерството за трговија во врска со месец јули 2021 година.

Според тоа, извозот во месец јули оваа (2021) година во споредба со истиот месец минатата (2020) година со раст од 10.2 отсто се зголеми на 16 милијарди 415 милиони долари.

Извозот на Турција во периодот јануари-јули оваа (2021) година пак, во споредба со истиот период минатата (2020) година со раст од 34,9 отсто се зголеми на 121 милијарда 325 милиони долари.

 Слични вести