Продолжува да расте турската индустрија за челик

Турската индустрија за челик во првите 6 месеци од 2021 година постигна раст од 20 отсто

1684955
Продолжува да расте турската индустрија за челик

Продолжува да расте турската индустрија за челик.

Додека глобалната индустрија за челик се намали за 1 отсто поради извозните квоти што ги применуваа Соединетите Американски Држави (САД) и Европската унија (ЕУ) и епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19), турската индустрија за челик 2020 година ја затвори со силен раст од 6 отсто.

Турската индустрија за челик, која 2020 година ја заврши како прва во Европа во производството на челик, во првите 6 месеци од 2021 година постигна раст од 20 отсто и својата извозна вредност ја зголеми за 50 отсто.Слични вести