Турција во вториот квартал на годината заработи туристички приходи од над 3 милијарди долари

Институцијата за статистика на Турција (ТУИК) соопшти дека Турција во вториот квартал на годината заработи туристички приходи во износ од 3 милијарди 3 милиони 628 илјади долари

1682758
Турција во вториот квартал на годината заработи туристички приходи од над 3 милијарди долари

Туристичките приходи на Турција во вториот квартал на годината изнесуваат 3 милијарди 3 милиони 628 илјади долари.

Институцијата за статистика на Турција (ТУИК) ги соопшти туристичките статистички податоци во врска со периодот април-јуни оваа година.

Според тоа, туристичките приходи во вториот квартал на годината изнесуваат 3 милијарди 3 милиони долари од кои 73,1 отсто се обезбедени од странските посетители.

Странските посетители најмногу ја посетија Турција за прошетка, забава и спортски и културни активности.Слични вести