Извозот на Турција во јуни се зголеми на 19 милијарди 775 милиони долари

Според привремените надворешно трговски статистички податоци во соработка на Институцијата за статистика на Турција (ТУИК) и Министерството за трговија, извозот во месец јуни оваа година се зголеми на 19 милијарди 775 милиони долари

1682755
Извозот на Турција во јуни се зголеми на 19 милијарди 775 милиони долари

Извозот на Турција во месец јуни оваа (2021) година во споредба со истиот месец минатата (2020) година со раст од 46,9 отсто се зголеми на 19 милијарди 775 милиони долари.

Соопштени се привремените надворешно трговски статистички податоци во соработка на Институцијата за статистика на Турција (ТУИК) и Министерството за трговија во врска со месец јуни 2021 година.

Според тоа, извозот во месец јуни оваа (2021) година во споредба со истиот месец минатата (2020) година со раст од 46,9 отсто се зголеми на 19 милијарди 775 милиони долари.

Извозот на Турција во периодот јануари-јуни оваа (2021) година пак, во споредба со истиот шестмесечен период минатата (2020) година со раст од 29,8 отсто се зголеми на 104 милијарди 945 милиони долари.Слични вести