Во Анталија за две недели со 1.095 летови пристигнаа 307.417 руски туристи

Во Анталија која се оценува за „престолнина на туризмот“ за приближно две недели со 1.095 летови пристигнаа 307.417 руски туристи

1673991
Во Анталија за две недели со 1.095 летови пристигнаа 307.417 руски туристи

Познатиот туристички центар на средоземноморските крајбрежја на Турција, Анталија која се наоѓа меѓу значајните туристички дестинации во светот, за приближно две недели пречека 307.417 руски туристи кои допатуваа со 1.095 летови.

Анталија која се оценува за „престолнина на туризмот“, освен со морето, песокта и сонцето е домаќин на голем број туристи од различни земји на светот и со своите историски и природни убавини, културните знаменитости, античките градови, луксузните хотели и со постројките за одмор сплотени со природата.

Во рамките на програмата „Сертификат за безбеден туризам“ којашто е започната во периодот на пандемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19) под координација на Министерството за култура и туризам, Анталија е стана сдреа за здрав и безбеден одмор.

Гостите, туристи кои доаѓаат од различни земји на светот во постројките кадешто се преземаат строги мерки во рамките на пандемијата, уживаат во здравиот и безбедниот одмор.

 Слични вести